Predstavljen program HNK Ivana pl. Zajca za sezonu 2003./2004.

Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca predstavilo je na današnjoj konferenciji za novinstvo program za kazališnu sezonu 2003./2004. na kojem će biti sedam premijera Hrvatske drame, četiri premijere Talijanske drame, tri operne i dvije baletne premijere.

Intendantica riječkoga HNK Ivana pl. Zajca Mani Gotovac rekla je da će se ove sezone pokušati probuditi interes publike, što simbolizira i buktinja na naslovnoj stranici nove programske knjižice.

Galiano Pahor, v.d. ravnatelja Hrvatske drame, predstavnio je premijere ove sezone, a to su "Karolina Riječka" autora Larryja Zappie prema Dragi Gervaisu u režiji Zappije, "Filomena Marturano" Edoarda de Filippa u režiji Jagoša Markovića, Shakespearov "Hamlet" koji će režirati Krešimir Dolenčić, "Newyorški maraton" čiji je autor i redatelj Edoardo Erba, "Zozos" Giuseppea Manfridija u režiji Mateje Koležnik, "Svraka slomljenih krila" Filipa Šovagovića čiji će redatelj biti Ivica Buljan i "Motel Mrak" Dore Delbianco redateljice Marice Grgurinović.

Ravnatelj Talijanske drame Sandro Damiani predstavio je premijere "Kren" autora Francesca Randazza u režiji Giuseppe Liotte, "Suđenje u Voloskom" Francesca Veglianija u režiji Nina Mangana, "Ne pucajte u mame" Carla Terrona u režiji M. M. Giorgettija i Goldonijev "Pantalone, propali trgovac" u režiji G. de Bosija.

Opera riječkog HNK, na čijem je čelu v.d. ravnateljica Nada Matošević, ove će sezone premijerno prikazati Verdijev "Nabucco", Rosssinijeva "Turčina u Italiji" i Gounodova "Fausta". Balet će premijerno postaviti Berliozovu "Fantastičnu simfoniju" i Ravelov "Bolero".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom konferencije za novinstvo dogodio se incident između Mani Gotovac i ravnatelja Talijanske drame Damianija nakon što je Gotovac kazala da joj Damiani nije predao troškovnik Talijanske drame, na što je on uzvratio da ona ne govori istinu. Ona je na to odgovorila da neće razgovarati na taj način te od njega zatražila da iziđe iz prostorije, što je on odbio iskazavši bojazan da će mu Gotovac ukinuti subvencije Ministarstva kulture.

Nakon konferencije, Gotovac je novinarima rekla da je "problem s Damianijem što želi napraviti samostalni talijanski teatar, a ne teatar nacionalne manjine kao i da ju nije konzultirao prije no što je početkom ovog ljeta predstavio program Talijanske drame za ovu godinu".(Hina) dsil dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara