Predstavljen zbornik radova o elektroničkoj kulturi

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) danas je predstavljen zbornik radova "eCulture: The European Perspective. Cultural Policy, Creative Industries, Information Lag" (Elektronička kultura: Europska perspektiva. Kulturna politika, stvaralačke industrije, informacijski jaz), kojeg je izdao zagrebački Institut za međunarodne odnose, svjetska mreža Culturelink i europska mreža Circle.

Kako je rekla voditeljica mreže Culturelink Biserka Cvjetičanin, zbornik je rezultat istoimene konferencije koja je od 24. do 27. travnja 2003. održana u Zagrebu. U taj zbornik o elektroničkoj kulturi uvršteni su radovi 14 uglednih znanstvenika iz Europe i Kanade, koji se bave pitanjima kulturnih promjena nastalih pod utjecajem novih informacijskih i komunikacijskih tehnologija.

Informacijska je tehnologija pokrenula niz pravnih i društvenih pitanja, naglasio je glavni ravnatelj NSK Josip Stipanov dodajući kako digitalizacija otvara nove mogućnosti kulturnog razvoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prilozi u knjizi, kako je rečeno, obrađuju od kulturne politike do kulturne proizvodnje za tržište, kao i e-trgovinu i probleme vezane uz intelektualno vlasništvo.

Digitalizacija utječe na cijeli spektar kulturne proizvodnje, rekla je Cvjetičanin dodajući kako digitalni mediji potiču novo promišljanje kulturne politike.

(Hina) xkt yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara