Predstavljena Europska jezična mapa za odrasle

EUROPSKA jezična mapa za odrasle na pet jezika dokument Europskog vijeća, izrađen radi prihvaćanja zajedničkih standarda na svim razinama učenja i ispitivanja znanja stranog jezika, predstavljena je danas u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu.

Mapa je namijenjena obrazovnim ustanovama za izradbu i praćenje izvedbe obrazovanih programa te vrjednovanje znanja.

Namijenjena je i tvrtkama, ustanovama i zavodima za zapošljavanje jer daje uvid u jezičnu kompetenciju zaposlenika te služi za definiranje jezičnih vještina potrebnih za određeno radno mjesto te usavršavanje zaposlenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Europsku jezičnu mapu za odrasle na engleskom, francuskom, njemačkom, talijanskom i hrvatskom izdala je "Školska knjiga", a izradile su je europske ustanove EAQUALS (The European Association for Quality Language Services) i ALTE (The Association of Language testers in Europe).

Sastoji se od triju dijelova - jezične biografije, Dosjea i jezične putovnice - i svojevrstan je katalog znanja na osnovi kojeg svaki korisnik može pratiti vlastit napredak u učenju stranog jezika, bilježiti podatke o jezicima koje i kako govori, rekla je na predstavljanju predsjednica Zajednice za strane jezike HGK Valnea Bressan.

Hrvatsko izdanje Mape prvi je korak Zajednice za strane jezike pri HGK u uvođenju Europske jezične mape u škole stranih jezika i hrvatske tvrtke kako bi Hrvatska usvojila standarde učenja stranih jezika u EU.

Najavljeno je i izdavanje Europske jezične mape za pučkoškolce i srednjoškolce.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara