Predstavljena Fundacija „Kuća Ružička“

JUČER je u prostoru Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti predstavljena Fundacija „Kuća Ružička“. Fundacija je osnovana u svrhu obnove i izgradnje rodne kuće prvog hrvatskog nobelovca Lavoslava Ružičke u Vukovaru.

Uz obnovljenu kuću predviđena je i gradnja moderne, polivalentne dvorane. Na taj način, uz muzejski postav, dobiva se i multimedijalni prostor u kojem će se građanima Vukovara i njegovim posjetiteljima, pružati mogućnost da zahvaljujući modernoj tehnologiji postanu dio suvremenog događanja kroz programe, edukacije i razmjene na znanstvenom i kulturnom nivou.

Nazočnima su se obratili: gospođa Maja Rendulić, upraviteljica Fundacije, prof. dr. sc. Slobodan Kaštela, tajnik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, a projektno riješenje predstavio je gospodin Božidar Blažević, jedan od osnivača Fundacije. Upraviteljica je istaknula da je misija ove Fundacije uspješno spojiti iskustva i znanja pojedinaca, tvrtki i institucija kako bi se s novčanom potporom, odnosno donacijama, obnovila rodna kuća Lavoslava Ružičke, te samim tim pružilo znanje i spoznaja o prvom hrvatskom nobelovcu koji je dao veliki doprinos ugledu naše znanosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon predstavljanja projekta potpisan je i prvi donatorski ugovor u vrijednosti od 375.000,00 kuna s tvrtkom Castellum d.o.o. koji je potpisao gospodin Tomislav Horvatinčić.

Za sve koji se žele uključiti i svojim donacijama postati dio ovog projekta, otvoren je i žiro račun na koji mogu uplatiti svoje donacije: Raiffeisen banka: 2484008-1102625187. Na konferenciji za novinare najavljeno je predstavljenje projekta u Vukovaru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara