Predstavljena izdanja Etnološkog odjela Gradskog muzeja

U GRADSKOM muzeju u Vinkovcima večeras su predstavljena nova izdanja njegova Etnološkog odjela: publikacija "Etno info", drugo izdanje Vodiča stalnog etnološkog postava, te zidni kalendari za 2005. s tradicijskim motivima Vinkovaca i okolice.

Muzejska savjetnica u vinkovačkome Gradskom muzeju Ljubica Gligorević podsjetila je da je stalni postav Etnološkog odjela od 7. studenoga 2001., kada je otvoren u povodu 55. obljetnice tog muzeja, do danas razgledalo oko 20.000 posjetitelja.

Prema njezinim riječima, osim kronološki poredanih događaja u protekle tri godine u Etnološkom odjelu, u publikaciji "Etno info" je i popis poznatijih izrađivača mnogih tradicijskih predmeta na području Vukovarsko-srijemske županije te podaci o vinkovačkome Gradskom muzeju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim na hrvatskom jeziku, publikacija je tiskana i na engleskom jeziku.

Predstavljeno je i drugo izdanje Vodiča stalnog etnološkog postava "Etnologija Vinkovaca i okolice", koji na više od 200 stranica sadržava fotografije i podatke o podrijetlu i namjeni 271 predmeta od 1500, koliko ih ima u tom postavu.

O novima izdanjima Etnološkog odjela vinkovačkoga Gradskog muzeja govorio je i autor fotografija i grafički urednik izdanja Dražen Bota, a nazočne je pozdravio i ravnatelj Muzeja Stjepan Jozić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara