PREDSTAVLJENA KNJIGA "134 MALE PRIČE O HRANI" VELJKA BARBIERIJA

Ramzesova guska, rimski medeni pržoprasac, starozavjetna janjetina i Casanovina pileća prsa u čokoladi, neki su od recepata iz knjige eseja i priča o gastronomiji Veljka Barbierija "134 priče o hrani", što je predstavljena danas u zagrebačkoj knjižari "Tamaris".

Povijesne priče o hrani u novoj Barbierijevoj knjizi s podnaslovom "I onome što se uz njih jede", prate jednako stari recepti. Svaku od "134 male priče", ilustrirao je Vjekoslav Vojo Radoičić.

Barbierijeva knjiga pravi je kulturološki događaj jer je lijepo pisana i opremljena, rekao je književni kritičar Branimir Donat. Pohvalio je izdavače što su "napokon počeli otkrivati da se o hrani, osim što je se može lijepo jesti, može i lijepo pisati".

Glavni urednik knjige Drago Glamuzina rekao je da je ona dio projekta s Barbierijem započetog prije godinu dana s knjigom "Kuharski kanconijer - Gurmanska sjećanja Mediterana".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta je knjiga poharala književne top-liste, istaknuo je Glamuzina. Dosad je prevedena na njemački i talijanski, uskoro će se prevesti i na engleski, a priprema se i njezin nastavak, najavio je.

Veljko Barbieri (Split, 1950.) je prozaik, autor brojnih kazališnih i dramskih djela za radio i televiziju, u kojima, kao i u svojim knjigama, obrađuje sredozemno nasljeđe Dalmacije. Dobitnik je više književnih nagrada, a djela su mu prevođena na nekoliko svjetskih jezika.

Izdavač knjige "134 priče o hrani" je zagrebačka nakladna kuća "Profil International". Gastronomsko-književnu promociju popratila je gozba po receptima Veljka Barbierija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara