Predstavljena knjiga Biljane Plavšić "Svjedočim"

Predsjednik Saveza neovisnih socijaldemokrata (SNSD) i bivši premijer Republike Srpske (RS) Milorad Dodik u utorak je navečer, u prepunoj Vijećnici kulturnog centra Banski dvor u Banjoj Luci, predstavio knjigu bivše predsjednice RS Biljane Plavšić, koju je Međunarodni sud za ratne zločine u den Haagu osudio na deset godina zatvora.

Knjiga "Svjedočim" prvi je dio trilogije sjećanja Biljane Plavšić koja želi iznijeti istinu o sudbonosnim događajima u BiH od 1990. do 1997. godine, odnosno od osnivanja Srpske demokratske stranke (SDS) do trenutka kada je Plavšić izvela "bijeli državni udar" i iz vlasti uklonila kadrove odane haškom optuženiku i tadašnjem predsjedniku RS Radovanu Karadžiću.

Rukopis ove knjige, iz švedskog zatvora Hinseberg u kojem Plavšić izdržava kaznu, donio je Milorad Dodik, a otisnut je u nakladi "Nezavisnih novina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Biljana Plavšić u ovoj knjizi ne polemizira s Haškim tribunalom, ona ne optužuje, već samo govori istinu o nazovi junacima Karadžiću, Krajišniku, generalu Ratku Mladiću, a tu istinu srpski narod napokon mora saznati", kazao je Dodik predstavljajući knjigu "Svjedočim".(Hina) xspod ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara