Predstavljena knjiga Domagoja Pejića "Hvala, Sveti Oče"

Naklada Via Vitae predstavila je večeras na Tribini grada Zagreba knjigu novinara i hodočasnika Domagoja Pejića "Hvala, Sveti Oče".

O knjizi su govorili ravnatelj Hrvatskog katoličkog radija Robert Šreter, župnik iz Ajdovščine u Sloveniji Alojz Milhorčič, selezijanci don Anto Stojić i don Vitomir Zečević.

"Domagoj Pejić svojim hodočasničkim pješačenjem do Rima zahvalio je Papi kojemu toliko duguje čovječanstvo, a posebno naš narod", rekao je Šreter i dodao kako je Pejić svoje putovanje pretvorio u ovu knjigu.

Zečević je rekao kako je knjiga "osobno proživljavanje i zapis jednoga katoličkog novinara". Dodao je kako je hodočašće molitva mističnog sadržaja.

"Ovo je jedinstveno, izazovno i veličanstveno svjedočanstvo našeg vremena", kazao je Stojić i dodao kako je autorova zahvalnost Papi "jedna lijepa krjepost".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knjiga "Hvala, Sveti Oče" (96 str.) rezultat je hodočašća koje je Domagoj Pejić započeo pješačkim pothvatom 17. travnja ispred zagrebačke prvostolnice i dovršio ga ušavši u Rim 13. svibnja 2004. godine. Autor u 27 poglavlja vodi bilješke sa svog hodočasničkog putovanja.

Predgovor knjizi napisao je Vitomir Zečević, a pogovor Anto Stojić.

Domagoj Pejić je novinar i urednik na Hrvatskom katoličkom radiju. Nositelj je projekta "Tisuću kilometara za Papu".

(Hina) xmk yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara