predstavljena knjiga dominikanca d.kolimbatovića "moj bleiburg"

Autobiografska knjiga dominikanca Drage Kolimbatovića "Moj Bleiburg" predstavljena je večeras u Zagrebu u sjedištu dominikanske provincije. L

Riječ je o dokumentiranom svjedočanstvu podijeljenom u tri dijela: bleiburško stradanje, crtice iz života i piščeva razmišljanja.

Recenzent knjige, Zdravko Gavran, istaknuo je kako opisuje suočenje s komunizmom i življenje koje je od početka do kraja prožeto atmosferom straha od komunizma.

"Knjiga svjedoči o neumornom dušebrižničkom radu patera Drage u najtežim vremenima. Njezin stil je jednostavan, sažet i prožet humorom", zaključio je recenzent.

Pomoćni biskup zagrebački msgr. Vlado Košić napomenuo je kako knjigu "Moj Bleiburg" kritički zahvaća samo fragmentarno, s crkvene strane. "U tom pogledu ona zaslužuje svaku pohvalu, divljenje i nasljedovanje", ocijenio je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autor, dominikanac Kolimbatović, rekao je, pak, kako ga je na pisanje svojih svjedočanstva naveo, "gotovo imperativno", kardinal Franjo Kuharić, nakon što je čuo da je pater Kolimbatović prošao bleiburška stradanja. O svojim iskustvima u beligurškoj tragediji pater Drago Kolimbatović "progovorio" je tek nakon sloma komunističkog režima.

"Moj Bleigurg" druga je knjiga patera Kolimbatovića, koju je dominikanska naklada "Istina" iz Zagreba tiskala u povodu njegova jubileja - 50. obljetnice misništva.

Prva knjiga "Iz torbe pučkog misionara" izišla je godine 2002. i doživjela drugo izdanje.

(Hina) iluc sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara