predstavljena knjiga ´dotaknuo sam tajnu´ osobnog papinog tajnika

U Zagrebu je u subotu navečer predstavljena knjiga ´Dotaknuo sam tajnu´ autora mons. Stanislava Dziwisza, osobnog tajnika pape Ivana Pavla II.

Autor opisuje proživljenu dramu atentata na Papu 13. svibnja 1981. godine. Knjigu je s poljskog preveo Andrija Wosko, a objavljena je u nakladi Glasa koncila.

Knjiga je tiskana u prigodi 25. obljetnice pontifikata Pape Ivana Pavla II., a kako je istaknuto na predstavljanju, njegov tajnik prvi put nakon 20 godina šutnje progovara o trenucima atentata, borbi liječnika za papin život, njegovom držanju tijekom tih sudbonosnih trenutaka i papinoj zahvali svim moliteljima za njegov spašeni život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ravnatelj Glasa koncila Nedjeljko Pintarić izrazio je zadovoljstvo izlaskom ove knjige rekavši kako je Sveti otac tijekom dvadesetpetogodišnjeg pontifikata bio i ostao savjest čovječanstva.

Povjesničar Stjepan Razum iznio je kronologiju iz papinog dvadesetpetogodišnjeg pontifikata pa je tako spomenuo više od 140 papinih pastoralnih pohoda po Italiji i 98 apostolskih putovanja izvan Italije na kojima je posjetio 130 zemalja svijeta.

Razum je govorio i o brojnim papinim spisima, apostolskim pismima, okružnicama i apostolskim pobudnicama. Napomenuo je kako je u 25 godina pontifikata papa Ivan Pavao II. proglasio 1282 blaženika i blaženice i 456 svetaca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara