Predstavljena knjiga o zlostavljanju i zanemarivanju djece

U MUZEJU ´Mimara´ danas je predstavljena knjiga ´Zlostavljanje i zanemarivanje djece´ autorica Gordane Buljan-Flander i Dubravke Kocijan-Hercigonja.

U knjizi su obrađene teme emocionalnog, fizičkog i seksualnog zlostavljanja djece, pedofilije putem Interneta, kao i pregled simptoma i posljedica zlostavljanja, rekla je Gordana Buljan-Flander, voditeljica udruge za pomoć zlostavljanoj djeci ´Hrabri telefon´.

Takaođer su pruženi savjeti o tome što treba poduzeti i kako reagirati kada se javi sumnja da je dijete zlostavljano, dodala je Buljan-Flander.

Knjiga je spoj teoretskih znanja stečenih edukacijom u inozemstvu i dugogodišnjeg kliničkog iskustva i rada sa zlostavljanom djecom, pa je osim stručnjacima namijenjena i roditeljima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno su zanimljiva dva priloga žrtava zlostavljanja - ´Zašto me ne voliš mama´ i ´Trebala sam prije reći´, u kojima su opisale svoja iskustva iz djetinjstva, dodala je Buljan-Flander.

Na predstavljanju je za 24. siječnja najavljeno otvaranje Poliklinike za zaštitu djece Grada Zagreba u kojoj će se pružati pomoć svoj zlostavljanoj i traumatiziranoj djeci.

Po rezultatima ankete provedene u Hrvatskoj na uzorku od 510 studenata, 16 posto mladića i 25 posto djevojaka doživjelo je neke od oblika seksualnog zlostavljanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara