predstavljena knjiga "ususret bibliji" ivana karlića

Knjiga "Ususret Bibliji kateheze za rad s biblijskom zajednicom" autora Ivana Karlića, u izdanju "Kršćanske sadašnjosti", predstavljena je večeras u Domu "Sveti Franjo" na zagrebačkom Svetom Duhu. L

Riječ je knjizi koja je zamišljena kao kateheze za rad s biblijskom zajednicom u župi, odnosno za rad u prvom redu sa zrelijim osobama koje kroz "biblijske susrete" žele rasti u vjeri i aktivnije se uključiti u župnu zajednicu, istaknuo je predsjednik Nacionalnog katehetskog ureda Hrvatske biskupske konferencije (HBK) Ivica Pažin.

Nakon osnovnih, temeljitih uputa u Bibliju, autor pristupa tumačenju biblijske prapovijesti, tražeći odgovore na najstarija pitanja čovječanstva kao što su: tko je čovjek i što je njegov svijet, zatim pitanja o Bogu i stvaranju svijeta i čovjeka, stvaranju u odnosu prema slobodi, vremenu i providnosti Božjoj, zatim pitanja o zlu u svijetu, čovjeku i njegovu grijehu i drugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ove kateheze plod su ponajprije višegodišnjeg autorova prijateljevanja s Biblijom, zatim studioznog proučavanja Biblije, dubokog razmatranja nad biblijskim tekstom i napokon želje da se i druge obogati plodovima vlastitog promišljanja, proučavanja i molitve, rekao je župnik župe Sv. Ante Padovanskog Žarko Relota.

Autor, Ivan Karlić, kazao je kako je knjiga nastala iz "biblijskih susreta", odnosno okupljanja koja na Svetom Duhu on vodi već četiri godine.

Ivan Karlić profesor je na zagrebačkom Katoličkom bogoslovnom fakultetu. Rođen je 1962. u Vinkovcima. Teologiju je studirao u Zagrebu i Rimu gdje je postigao i doktorat iz dogmatske teologije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara