Predstavljena "Ljepota i bol hrvatskog Srijema" Nikole Pulića

"Ljepota i bol hrvatskog Srijema", knjiga putopisa po gradovima i selima Srijema, književnika Nikole Pulića, predstavljena je danas u Zagrebu. L

Knjiga počinje putopisom po Vinkovcima, sadašnjošću i sjećajima na povijest i prijatelje, nakon čega kreće tragičan niz mjesta stradalih u Domovinskom ratu, kazao je na predstavljanju Mile Maslać.

Tu su i putopisi iz Mirkovaca, Iloka, Tovarnika, Lovasa, Ilače i drugih sela i gradova istočne Slavonije, stradalih tijekom srpske agresije u Domovinskom ratu.

Urednica knjige Mirjana Rukavina Jerkić, ocijenila je kako Pulićeva knjiga "Ljepota i bol hrvatskog Srijema" pridonosi hrvatskoj putopisnoj literaturi te je popunila prazninu u toj književnoj vrsti.

Također drži da knjiga pridonosi i povijesti (razdoblja Domovinskog rata), koju pisac bilježi ali ne komentira.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miroslav Mađer istaknuo je kako je Nikola Pulić najvjerniji slikar našega sela, te da je njegov rukopis očit, jasan i opipljiv. Pulićevu prozu usporedio je s putopisima Matka Peića.

Uz "Ljepotu i bol hrvatskog Srijema", Nikola Pulić (rođen 1926. u Bićinama kraj Skradina) napisao je niz putopisa, romana, feljtona, pripovijedaka, drama, filmske i televizijske scenarije. Uz brojne knjige za odrasle, objavio je još više djela za mlade. Dobitnik je brojnih književnih nagrada, među kojima i dvije "Grigor Vitez" i dvije nagrade "I.B. Mažuranić".

Knjiga putopisa objavila je kuća "Stajer-graf".

(Hina) xmb ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara