PREDSTAVLJENE DVIJE KNJIGE O ZADRU U DOMOVINSKOM RATU

Obilježavajući 11. obljetnicu oslobodilačke operacije "Maslenica", Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata u Zadarskoj županiji večeras je u Zadru organizirala predstavljanje dviju knjiga "Zadar u Domovinskom ratu 1992. 1993." i "Zadar u Domovinskom ratu 1994. 1995."L

U prepunoj dvorani Hrvatske kazališne kuće u Zadru prikazan je dokumentarni film o početku srpske agresije na Zadar i oslobodilačkoj operaciji "Maslenica", nakon čega su predstavljene knjige autora hrvatskog branitelja Jadranka Kaleba iz Zadra, s kojim je na tom projektu surađivalo i više drugih branitelja.

Autor je prošle godine predstavio knjigu "Zadar u Domovinskom ratu 1990. - 1991."

Govoreći o knjigama, prof. Julije Derossi rekao je da večeras predstavljena djela, zajedno s prvom knjigom, čine trilogiju koja je vjeran dokument o Domovinskom ratu na zadarskom području, od njegova početka pa do kraja 1995. godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o vrijednom prilogu budućoj povijesnoj sintezi o najdramatičnijim godinama novije hrvatske povijesti, istaknuo je predstavljač Derossi, te je dodao da su to djela dragocjena po iznošenju građe o ratu na zadarskom području, te su izravno svjedočanstvo onih koji su u njemu sudjelovali.

Ocijenio je da je temeljna vrijednost knjiga u činjenici da se Domovinski rat prikazuje maksimalno objektivno, zaključivši svoje izlaganje riječima: "Neka se nikad ne zaboravi!"

(Hina) ima dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara