Predstavljeni prevedeni dokumenti Vijeća Europe o pravima invalida

MINISTAR rada i socijalne skrbi Davorko Vidović predstavio je danas prevedene dokumente Vijeća Europe (VE) o mogućnostima unapređenja života osoba s invaliditetom.

Vidović je pritom ustvrdio da je u protekle četiri godine puno učinjeno u sređivanju naslijeđenog kaosa u pravima invalidnih osoba, ali je još uvijek ostalo neriješeno pitanje izjednačavanja materijalnih prava raznih kategorija invalida s pravima invalida Domovinskog rata.

"Iako sam još uvijek nezadovoljan stupnjem uključivanja invalida na tržište rada, sretan sam što mandat završavam s osnivanjem Fonda za zapošljavanje invalida i donošenjem novog Zakona o zapošljavanju invalida", rekao je Vidović.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri publikacije, koje sadrže ključne dokumente VE o pravima invalidnih osoba, predstavljene su u Europskom domu u organizaciji Državnog zavoda za zaštitu obitelji, materinstva i mladeži.

Publikacije se bave europskim zakonodavstvom protiv diskriminacije invalida, mjerama koje europske države primjenjuju prilikom zapošljavanja da bi pojednostavile profesionalnu integraciju invalida, te o primjerima dobre prakse u primjeni tehnologija koje mogu unaprijediti život osoba s invaliditetom.

Četvrta se publikacija bavi analizom psiholoških i psiho-socijalnih posljedica kohlearnih implantacija kod gluhe djece.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara