PREDSTAVLJENI ZBORNICI TREĆEG PROGRAMA HRVATSKOG RADIJA

Zbornici 59. i 60. Trećeg programa Hrvatskog radija te drugi broj "Kola" Matice hrvatske iz 2003. koji je posvećen tom programu predstavljeni su danas u Novinarskom domu u Zagrebu.

Predstavljanjem tih zbornika proslavlja se 25. obljetnica objavljivanja tih vrijednih izdanja i 40. obljetnica emitiranja Trećeg programa. Urednik dvaju zbornika Ratko Vince istaknuo je da su u njima objavljeni tekstovi emitirani na Trećem programu te kako i taj program i zbornici nastoje osnažiti hrvatsku kreativnu misao koja bi nas trebala uvestu u Europu i upozoriti na posebnosti hrvatskoga identiteta. Dodao je da su na stranicama Zbornika predstavljeni vodeći europski pisci, filozofi, sociolozi, poput Eugena Ionesca, Hansa Georga Gadamera, Susan Sontag, Hansa Magnusa Enzensbergera i inih.

Uredništvo zbornika osim klasičnih, filozofskih, socioloških i književnih eseja posebnu važnost pridaje i tekstovima iz prirodnih znanosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jedna od zaštitnih znakova Programa je emisija odnosno rubrika "Dnevnici i pisma" urednika Danijela Dragojevića, istaknuo je uz ostalo Vince.

Tatjana Jukić je naglasila da se na stranicama zbornika može čitati vrsna proza, poezija, eseji, književna kritika te pomno osmišljeni tematski blokovi koji su odigrali ključnu ulogu u suvremenoj hrvatskoj hrvatskoj kulturi i umjetnosti. O zbornicima su govorili Dean Duda, Biljana Romić te u ime Matice hrvatske Vlaho Bogišić.

(Hina) ta mc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara