Predstavljeno godište 2004. časopisa "Novi Kamov"

Četvrto godište časopisa "Novi Kamov" koje se sastoji od četiri broja izdana u prošloj godini predstavljeno je danas u Rijeci.

Riječ je o časopisu koji u tom gradu izlazi od 2000., a tematski se oslanja na časopis "Kamov" koji je izlazio početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća i prestao nakon 15 brojeva.L

Glavni urednik "Novog Kamova" je Ljubomir Stefanović.

Predsjednik izdavačkog savjeta akademik Petar Strčić naglasio je vrijednost politoloških i povjesničarskih tesktova ustvrdivši da su na visokoj kulturnoj i intelektualnoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Član izdavačkog savjeta Nedjeljko Fabrio rekao je da je "Novi Kamov" glasilo humanističke intelektualne Rijeke te da objavljuje najvišu razinu znanstvenih i beletrističkih tekstova. Uz njih, član izdavačkog savjeta je filozof Nenad Miščević.

U četiri broja prošlogodišnjeg godišta časopisa objavljene su tematske cjeline o nacionalnom i nacionalističkome, racionalnosti i svijesti te nacionalnom i višenacionalnom. Objavljeni su tekstovi suvremenih povjesničara i filozofa o ovim temama kao i relevantni tekstovi starijih autora. Uz znanstveno stručne tekstove redovito se objavljuju beletristička djela suvremenih hrvatskih i europskih autora. Svaki broj donosi i prikaze te kritike objavljenih književnih djela te likovnih izložbi.

U stvaranju časopisa sudjeluju profesori i znanstvenici s riječkog Filozofskog, Pravnog i Medicinskog fakulteta, članovi znastveno stručnih udruga poput Društva povjesničara i drugi.

(Hina) xdsil ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara