PREDSTAVNICI HRVATA IZ CRNE GORE I MAKEDONIJE S ČLANOVIMA SABORSKIH ODBORA

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Darko Milinović, predsjednica Odbora za useljeništvo Zdenka BabićPetričević, predsjednik Odbora za ljudska prava Furio Radin te članovi Odbora za ljudska prava Ivana SučecTrakoštanec, Ivanka Roksandić, Stjepan Bačić i Niko Rebić primili su u radni posjet predstavnike Hrvata iz Crne Gore te skupinu Hrvata iz Makedonije, izvijestila je Služba za odnose s javnošću Hrvatskog sabora. L

Tema razgovora bila je nova politika prema hrvatskoj manjini, dodaje se u priopćenju.

Potpredsjednik Milinović napomenuo je kako vjeruje da će suradnja hrvatske manjine u tim državama i matične države biti bolja nego što je bila do sada. Smatra da su predstavnici hrvatske manjine bogatstvo Hrvatske te da ih treba štititi ma gdje bile.

Iskazao je i nadu da će položaj Hrvata u susjednim državama uskoro biti jednak položaju nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj.

Furio Radin pak smatra da treba donijeti zakon o hrvatskoj manjini kako bi se odredio točan iznos financijskih sredstava koji bi se u tu svrhu svake godine izdvajao iz proračuna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici Hvata iz Crne Gore bili su Dario Musić i Luka Ciko, a u skupini Hrvata iz Makedonije bili su Ivan Šišak, Zvonimir Drageša, Ivan Bradić i Suzana Novak-Talevska.

Oni su upozorili na težak položaj Hrvata u državama bivše SFRJ naglasivši dosadašnju neučinkovitost hrvatske vanjske politike u rješavanju tog problema.

Predsjednica Odbora za useljeništvo Zdenka Babić-Petričević izrazila je nadu da će zastupnici u novom sazivu Hrvatskog sabora opravdati povjerenje kada su Hrvati izvan domovine u pitanju.

(Hina) pp sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara