PREDSTAVNICI HRVATA U SICG PREDSTAVIT ĆE SVOJ PROGRAM MESIĆU

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić tijekom svoga sutrašnjeg boravka u Beogradu sastat će se i s kompletnim čelništvom Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji i Crnoj Gori koje će mu predstaviti svoj program rada kao i probleme s kojima se ovo tijelo sučeljava. L

"Očekujem da će u razgovorima dužnosnika Hrvatske i Srbije biti dotaknuto pitanje Hrvata u SCG i da će to pomoći da zakonska regulativa koja regulira status ove manjinske zajednice ne bude samo mrtvo slovo na papiru već realna potpora i zaštita", izjavio je u utorak predsjednik Izvršnog odbora HNV-a Lazo Vojnić Hajduk.

Vojnić Hajduk ističe kako dolazak predsjednika Republike Hrvatske u službeni posjet Beogradu svima u regiji "ulijeva nadu u bolju i sigurniju budućnost".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Opće je uvjerenje u hrvatskoj zajednici kako poboljšanje međudržavnih i uspostava dobrosusjedskih odnosa otvara nove mogućnosti za poboljšanje njihovog statusa.

Izaslanstvo predstavnika hrvatske zajednice koja živi u Srbiji predvodit će predsjednik HNV-a Josip Ivanović, a u izaslanstvu će biti i svi članovi "vlade" Hrvatskog nacionalnog vijeća.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara