Predstavnici Ine s dužnosnicima Federacije BiH

PREDSTAVNICI hrvatske naftne tvrtke INA, predvođeni predsjednikom uprave Tomislavom Dragičevićem, razgovarali su u utorak u Sarajevu s visokim dužnosnicima vlade Federacije Bosne i Hercegovine o mogućem ulaganju u sarajevski "Energopetrol".

Kako je priopćeno iz ureda za informiranje federalne vlade, Dragičević je federalnog premijera Ahmeta Hadzipašića i ministra energije, rudarstva i industrije Izeta Žigića izvjestio o zanimanju hrvatske naftne tvrke za "Energopetrol", sukladno raspisanom natječaju za pretkvalifikaciju tvrtki zainteresiranih za strateško partnerstvo u području proizvodnje i distribucije naftnih proizvoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predstavnici vlade Federacije BiH istaknuli su ovom prigodom kako se u slučaju "Energopetrola" ne radi o prodaji ove tvrtke odnosno privatizaciji, nego o pronalaženju strateškog partnera koji će omogućiti njezino saniranje a time i dalji razvitak i rast.

"Energopetrol" je proteklih godina zbog lošeg upravljanja nagomilao milijunske gubitke, a dio imovine te nekada uspješne tvrtke s razvijenom mrežom benzinskih crpki je pod hipotekom i prijeti joj prodaja zbog dospjelih otplata po ranije dobivenim kreditima. Kako bi spasila "Energopetrol" od mogućeg stečaja, vlada Federacije odlučila je pokušati pronaći strateškog partnera koji bi bio zainteresiran za saniranje ove tvrtke.

Rok za prijave zainteresiranih partnera u pretkvalifikaciji istječe 26. studenog a odabir najpovoljnije ponude najavljen je do kraja ožujka 2005. godine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara