Predstavnici Opatije s Mesićem o privatizaciji Liburnia Rivijere

Izaslanstvo grada Opatije danas je na Hvaru s predsjednikom Republike razgovaralo o privatizaciji Liburnia Riviera Hotela d.d., čiji bi se većinski paket dionica, prema odluci Vlade, predao Dom holdingu i SN holdingu radi namirenja duga iz kuponske privatizacije.

Predsjednik opatijskog Gradskog vijeća Adriano Požarić izjavio je za Hrvatski radio da je predsjednik Republike izrazio sumnju u zakonitu privatizaciju tog hotelskog lanca.

Dodao je da je Mesić podržao Deklaraciju Gradskog vijeća u kojoj se od Vlade zahtijeva da hitno povuče odluku o nagodbi i predaji većinskog paketa dionica.

"Podržao je našu deklaraciju kojom se protivimo ovakvom načinu privatizacije i usporedio ga sa slučajem Bechtela i Sunčanog Hvara", rekao je Požarić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdio je i kako je predsjednikovo mišljenje da bi Vlada trebala povući svoju odluku i tada odlučiti na koji bi se način Liburnia Riviera privatizirala "u suradnji s gradom, lokalnom samoupravom, odnosno građanima i zaposlenima".

Odlukom Vlade i Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) državni dug prema DOM holdingu i SN holdingu namirit će se s vlasničkim udjelom HFP-a u Liburnia Riviera Hotelima. S dionicama te tvrtke koje otprije posjeduju, dva holdinga imat će ukupno 92,73 posto dionica.

(Hina) xam ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara