pregovore o kolektivnom ugovoru u hrvatskoj lutriji završiti do 1. prosinca

Na današnjem sastanku pregovaračkih timova Hrvatske lutrije i Sindikata trgovine Hrvatske dogovoreno je da treba pokušati do 1. prosinca završiti pregovore o kolektivnom ugovoru, priopćio je Vladin Ured za socijalno partnerstvo.

Sindikat je upozorio na sporost u kolektivnim pregovorima, jer nema razloga da u Hrvatskoj lutriji pregovori traju od svibnja prošle godine, budući da se radi o tvrtki koja pozitivno posluje, a među posljednjima je u državnom vlasništvu koja nema kolektivni ugovor.

Na sastanku je dogovoreno da se pregovori ubrzaju i pokušaju okončati do 1. prosinca, kako bi se nova poslovna godina započela s potpisanim kolektivnim ugovorom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključivanje kolektivnog ugovora treba biti u interesu oba socijalna partnera, a ugovor treba imati jednaku važnost kao i razvojni planovi Hrvatske lutrije, zaključeno je na sastanku.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Republičkog sindikata radnika Hrvatskih pošta i telekomunikacija, koji od nedavno djeluju u Hrvatskoj lutriji, kaže se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara