Pregovori o Cipru nastavit će se u četvrtak

PREGOVORI ciparskih Grka i ciparskih Turaka s glavnim tajnikom Ujedinjenih naroda Kofijem Annanom nastavit će se u četvrtak, treći dan zaredom u sjedištu Ujedinjenih naroda u New Yorku.

Pregovori, koje je sazvao Annan, trebali bi dovesti do ponovnog ujedinjenja Cipra, podijeljenog između te dvije zajednice, a koji 1. svibnja ulazi u Europsku uniju. U slučaju neuspjeha, u EU će samo grčki dio otoka, jedini kojeg priznaje međunarodna zajednica.

"Pregovori će se nastaviti sutra (u četvrtak) u 15,00 sati" (po mjesnom vremenu), rekao je glasnogovornik UN-a nakon jednoiposatnih razgovora u srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U prva dva dana pregovora nije objavljeno ništa o njihovu tijeku, a novinarima se nisu obratili niti predsjednik ciparskih Grka Tassos Papadopoulos, niti šef zajednice ciparskih Turaka Rauf Denktash.

Glasnogovornik UN-a Fred Eckhard je rekao da takozvani jamci pregovora, a ti su Sjedinjene Države, Britanija, Grčka i Turska, pritišću ciparske vođe na kompromis kako bi Cipar postao federalna država u kojoj će Grci i Turci dijeliti vlast.

(Hina) xrt yrt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara