Preko Debelog brijega prošli prvi putnici bez viza

PREKO graničnog prijelaza na Debelom brijegu, između Hrvatske i Crne Gore, u utorak su, u svojim automobilima, prošli prvi putnici kojima u putovnici nije upisana viza.

Hrvatski konzul u Crnoj Gori Petar Poljanić izjavio je tim povodom podgoričkim medijima kako je vizni režim između Crne Gore i Hrvatske posljednjih godina bio sve liberalniji, što je dovelo do privremene suspenzije viza.

Poljanić je, također, kazao da je Hrvatski konzulat u Kotoru lani izdao više od dvije tisuće viza, a za prvih pet mjeseci ove godine tisuću i pol, što je 30 posto više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema podacima crnogorske granične policije, preko prijelaza na Debelom brijegu dnevno prijeđe oko tri tisuće putnika. Lani je prešlo 125 tisuća putnika iz oba smjera, dok je samo u svibnju bilo oko 60 tisuća.

Nisu rijetki ni prolazi autobusa. Iz Hrvatske u Crnu Goru dnevno uđe gotovo 20, a iz Crne Gore u Hrvatsku oko deset, uglavnom turističkih autobusa. Također je priopćeno kako su crnogorski prijevoznici dobili dozvolu za održavanje tri autobusne linije prema Hrvatskoj, te da će detalji o njima biti objavljeni uskoro.

(Hina) ram dh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara