Prekršajne prijave protiv kapetana i organizatora regate "Miramare cup 2005."

Inspekcija Lučke kapetanije u Šibeniku podnijela je danas zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Zoltana Kirimia, kapetana jahte "Kiel", koja se kao sudionik regate "Miramare cup 2005" 25. travnja ove godine nakon pucanja kobilice i prodora mora prevrnula jednu milju južno od otoka Žirja, priopćeno je iz Ministastva mora, turizma, prometa i razvitka.

U nesreći je smrtno stradao 50-godišnji madžarski jedriličar, koji je u prevrtanju jedrilice pao u more, a njegovo mrtvo tijelo pronađeno je ujutro 26. travnja u uvali Slanici na otoku Murteru. Ostalih petero članova posade nije ozlijeđeno.

Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, navodi se u priopćenju Ministarstva, bit će podnesen i protiv organizatora regate zadarskog Jacht kluba, "jer nije dobio odobrenje nadležne lučke kapetanije za održavanje regate".

Pokretanje prekršajnog postupka bit će zatraženo i protiv vlasnika jahta koje su sudjelovale u regati, zagrebačke tvrtke "Axon-Nelson" d.o.o., te protiv svih kapetana, jer nisu imali svjedodžbe o sposobnosti jedrilica za plovidbu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju se navodi da su inspektori šibenske Lučke kapetanije nakon vađenja i pregleda jedrilice utvrdili da joj je otpala kobilica iako nema tragova vanjskih udaraca. Pregledom preostalih 11 jahta, sudionica regate, koje se trenutačno nalaze u ACI-evoj marini u Vodicama, utvrđeno je da su i one vidljivo oštećene na trupu u kobilici.

Kapetanija je izdala rješenje o zabrani plovidbe dok se ne uklone nedostatci, a stručnjak Hrvatskog registra brodova također će danas pregledati jahte u vodičkoj marini.

(Hina) xzpod yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara