Prema najnovijem istraživanju Hillary Clinton popularnija od Obame

Prema najnovijem istraživanju Hillary Clinton popularnija od Obame

Tekst: N.Š.
Foto: AFP

AMERIČKA državna tajnica, Hillary Clinton je prema novom Gallupovom istraživanju popularnija od predsjednika Baracka Obame, javljaju svjetski mediji.

Iako je izgubila od Obame u stranačkim izborima za predsjedničku kandidaturu, američki birači trenutno vole više Hillary Clinton od predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema najnovijem istraživanju, rad američke državne tajnice odobrava 62 posto Amerikanaca, dok predsjednikov rad nailazi na odobravanje 52 posto biračkog tijela.

Voditelji istraživanja tvrde da je tome više zaslužan pad Obamine popularnosti koji je u siječnju iznosio čak 78 posto. Clintoničina pozicija nije se mnogo promijenila od tada, kad je iznosila 65 posto. Oni to objašnjavaju činjenicom da Hillary nema toliku pozornost javnosti kao Obama čija se svaka greška naveliko komentira u medijima, stoga je zadržala siguran rejting.

Gallup je istraživanje provodio telefonom u cijeloj zemlji od 1. do 4. listopada, na 1.013 osoba starijih od 18 godina te istraživanje ima mogućnost statističke pogreške od 4 posto. Treba uzeti u obzir da je istraživanje bilo prije dodjele Nobelove nagrade za mir što je vjerojatno utjecalo na Obaminu popularnost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara