Prema najnovijim podacima, požar u Parizu odnio život šestero djece

U POŽARU u sedmerokatnici u Parizu u kojoj su živjeli afrički imigranti u petak je poginulo 17 ljudi, uključujući najmanje šestero djece, prema zadnjim podaciam koje su objavili francuski dužnosnici.

Pariški tužitelj Jean-Claude Marin rekao je ranije da je u požaru poginulo 14 djece, no glasnogovornica bolnice izjavila je da je među mrtvima samo šestero djece.

Izvor iz policije očekuje ipak da bi taj broj mogao porasti budući da je identifikacija otežana jer su tijela jako izgorjela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Požar je izbio na stubištu oronule zgrade nešto nakon ponoći kada je većina stanara spavala. Stavljen je pod nadzor dva sata kasnije, a uzrok mu još nije poznat.

Policija smatra da je u zgradi živjelo oko 30 odraslih i stotinu djece, a većina je podrijetlom iz afričkih zemalja poput Malija, Senegala ili Obale Bjelokosti. Većina žrtava su imigranti.

Prema gradskim vlastima, prošle godine u Parizu je socijalni smještaj tražilo više od 100.000 siromašnih obitelji, dok je prije deset godina taj broj iznosio 85.000, a 2004. dodijeljeno je samo 12.000 stanova.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara