Premantura: Otvoren kamp za slijepe

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor popodne je simboličnim otključavanjem vrata otvorila dograđen i preuređen Edukacijskorehabilitacijski kamp slijepih u Premanturi nedaleko od Pule.

Čestitala je Hrvatskom savezu slijepih i slabovidnih osoba na, kako je rekla, upornosti i brizi za svoje članove, plod čega je taj veliki objekt namijenjen kvalitetnijem životu slijepih osoba.

Zadaća svih nas je potaknuti ljude, posebno u politici, da se doista zauzmu kako bi život invalida bio dostojniji i dostojanstveniji, poručila je Kosor, podsjetivši kako se 15. listopada proslavlja Dan bijelog štapa te kako je zakonski omogućeno kretanje slijepih osoba uz pomoć pasa vodiča.

Predsjednik Hrvatskog saveza slijepih Miroslav Bebek svršetak prve faze izgradnje i preuređenja kampa ocijenio je uspjehom hrvatske države, istaknuvši kako je do sada iz Hrvatske lutrije u uređenje restauranta terase, šest soba i apartman za invalide u kolicima uloženo pet milijuna kuna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako je taj uspjeh najbolji način proslave 58. obljetnice te nacionalne udruge slijepih i slabovidnih osoba, no najavio je i drugu fazu u kojoj će biti uloženo 2,5 milijuna kuna u preuređenje 19 soba, uvođenje centralnog grijanja i uređenje okoliša.

Kad bude u cijelosti uređen, u objektu će, po Bebekovim riječima, moći boraviti 60-ak slijepih i slabovidnih osoba.

(Hina) xbžuž ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara