Premijer Račan na Europskoj konferenciji u Ateni

PREMIJER Ivica Račan sudjelovat će u radu Europske konferencije, na kojoj će sudjelovati predsjednici država ili vlada 25 zemalja članica proširene Europske unije, koja će se održati 17. travnja u Ateni.

Uz premijera Račana u izaslanstvu će biti i ministar vanjskih poslova Tonino Picula, priopćio je u četvrtak Ured za odnose s javnošću hrvatske Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dan prije bit će potpisani pristupni sporazumi s deset zemalja kandidata, koje će postati punopravne članice EU-a od 1. svibnja 2004.

Na Europskoj konferenciji, koja će se održati o temi: "Proširenje Europe", sudjelovat će i pet zemalja obuhvaćenih Procesom stabilizacije i pridruživanja (Hrvatska, BiH, Srbija i Crna Gora, Mekedonija i Albanija) te budući susjedi Europske unije nakon njezina proširenja (poput Moldavije, Rusije, Ukrajine).

Europska unija želi nakon svog proširenja izgraditi posebne partnerske odnose sa svojim susjedima. Što se tiče zemalja iz Procesa stabilizacije i pridruživanja, u Europskoj uniji navode da nije pitanje hoće li biti primljene u EU nego kada će do toga doći.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara