Premijer Račan primio u oproštajni posjet msgr. Einaudija

PREMIJER Ivica Račan primio je u srijedu u oproštajni posjet apostolskog nuncija u RH msgr. Giulia Einaudija zahvalivši mu tom prigodom na svemu što je kao visoki predstavnik Vatikana učinio za Hrvatsku, navodi se u priopćenju Ureda Vlade za odnose s javnošću.

Premijer Račan posebice je istaknuo veliki doprinos Einaudija dobrim odnosima Hrvatske i Svete Stolice.

"Pomoć Svetog Oca i Vatikana, kad je bilo najteže, bila je presudna za Hrvatsku, i na tome su zahvalni svi ljudi dobre volje i svi oni koji to znaju cijeniti", naglasio je premijer Račan dodajući kako je upravo sve to bilo vidljivo prilikom zadnjeg posjeta Svetog Oca.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski premijer izrazio je zadovoljstvo što se pohod Svetog Oca zbio upravo u vrijeme nuncijevog posljednjeg mandata, ocijenivši ga kao krunu njegova plodnog rada i dobre suradnje između hrvatske države i Katoličke crkve.

Msgr. Einaudi je rekao da Sveti Otac zagovara moralnu i duhovnu podršku Svete Stolice za ulazak Hrvatske u EU te da se od Hrvatske očekuje da bude duhovni i moralni vodič ostalim zemljama regije, stoji u priopćenju. On je poželio nastavak djelovanja u pravcu solidarnosti i dijaloga s Crkvom te brz ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

Msgr. Einaudi je, kako se ističe, još jednom izrazio zahvalnost na veliko trudu kojega je hrvatska Vlada uložila prilikom trećeg pohoda pape Ivana Pavla Drugog Hrvatskoj.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara