Premijer Račan pustio u pogon dva nova Vjesnikova tiskarska stroja

U POVODU 63. rođendana političkog dnevnika Vjesnik premijer Ivica Račan pustio je danas u pogon dva nova tiskarska stroja, vrijedna 61 milijun kuna, kojim ta novinska kuća dobiva najveću tiskarsku rotaciju u Hrvatskoj.

Podsjećajući na povijest Vjesnika Račan je kazao kako je taj dnevnik svojim uglednim perima, specifičnim formatom i grafičkim dizajnom "utirao staze profesije i obilježio desetljeća hrvatskog novinstva i tiskarstva".

No, Vjesnikovo ime prate i "repovi gubitaka", kazao je Račan, dodajući da je Vlada toj novinskoj kući više puta pomagala s ciljem njezine konačne preobrazbe i privatizacije.

Boljom kakvoćom i brzinom tiska koju će omogućiti novi strojevi, za kupnju kojih je jamstvo dala Vlada, trebali bi se smanjiti operativni troškovi, a Vjesnik bi trebao osigurati ponovni proboj u prve redove europskog tiskarstva, kazao je Račan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Uprave Vjesnika Rikard Pompe kazao je kako će novi tiskarski strojevi povećati prostor za oglašavanje u boji, značajno poboljšali kvalitetu tiska, te smanjiti rokove tiskanja dnevnih novina.

Kazao je da je Vjesnik od 2001., kada se tvrtka nalazila pred stečajem, zaustavio pad naklade, dok tiskara ostvaruje dobit.

Pompe je najavio da će Vjesnik u borbi za što bolju poziciju na tržištu pokrenuti nova revijalna izdanja, komercijalizirati Internet izdanje i omogućiti on-line pristup cjelokupnoj novinskoj dokumentaciji.

Uz premijera Vjesnikovu tiskaru obišli su potpredsjednica Vlade i ministrica obrane Željka Antunović, ministar pomorstva, prometa i veza Roland Žuvanić, te ministrica pravosuđa Ingrid Antičević Marinović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara