Premijer Račan pustio u rad novu kanalizaciju u Visu

PREDSJEDNIK Vlade Ivica Račan danas je svečano u gradu Visu okretanjem sklopke na crpnoj stanici pustio u rad novi gradski kanalizacijski sustav, gradnja kojeg je financirana iz državnog i županijskog proračuna.

Taj sustav, vrijedan 26 milijuna kuna, dug je 5,5 kilometara, a građen je šest godina.

"Od danas se svatko može kupati u viškoj uvali, jer je besprijekorno čista. To je osobito važno za brojne nautičare, a koliko znam, samo ih je prošle godine u viškoj luci bilo sedam tisuća, kao i za razvoj turizma u gradu Visu", rekao je Račan.

U izjavi novinarima nakon otvorenja premijer je najavio gradnju još 50 takvih kanalizacijskih sustava od Dubrovnika do Istre. Rekao je da projekti postoje i da će u to država uložiti 1,6 milijarde kuna.

Odgovarajući na novinarske upite, kazao je da je duboko svjestan važnosti dobrih veza otoka s kopnom, osobito Visa, jer je on jedan od najudaljenih otoka. Obećao je kako će nastojati da Vis i Komiža dobiju još jednu katamaransku vezu. Od nedavno uvedenih dviju veza Vis - Split jedna je ukinuta zbog novčane oskudice.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je također kako se jutros u Komiži u razgovoru s gradonačelnikom Vickom Mardešićem složio kako je važno da se u tome mjestu izgradi ribarska luka.

Na novinarski upit hoće li Vlada tražiti od Srbije izručenje Miroslava Radića Hrvatskoj, u kojoj je počinio ratne zločine, Račan je odgovorio: "Naravno da ćemo tražiti. No za nas je svejedno gdje će Radić biti osuđen, bitno je da osudom snosi posljedice za nedjela koja je počinio u Hrvatskoj."

Premijer Račan na kraju posjeta gradu Visu obišao je postavu arheološke zbirke u Gradskom muzeju.

(Hina) em jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara