Premijer Račan s ruskim izaslanstvom

HRVATSKI premijer Ivica Račan primio je u utorak u Zagrebu rusko izaslanstvo predvođeno Sergejem Potlavčenkom, predstavnikom predsjednika Ruske Federacije u središnjem federalnom okrugu, priopćila je hrvatska Vlada.

Premijer Račan naglasio je kako su dobri gospodarski i politički odnosi s Ruskom Federacijom iznimno važni za Hrvatsku. Također je upoznao svoje sugovornike s gospodarskom i političkom situacijom u Hrvatskoj, kazavši da Vlada ustraje na provedbi teških, ali iznimno potrebnih reformi.

U zadnje tri i pol godine ostvarena je stopa rasta od 5,2 posto, a inflacija je niska i iznosi 2,2 posto. Ti podaci pokazuju da Hrvatska ima stabilne makroekonomske uvjete, rekao je premijer Račan te istaknuo kako je nezaposlenost sve manja i već se 14 mjeseci bilježi njezino smanjenje.

Potlavčenko je zahvalio članovima hrvatske Vlade na njihovoj pomoći u pripremi i održavanju Konferencije o gospodarskoj suradnji središnjeg federalnog okruga Ruske Federacije i Republike Hrvatske.

Također je izrazio želju da se gospodarski odnosi između dviju zemalja podignu na još višu razinu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Središnji federalni okrug gospodarski je najrazvijeniji dio Ruske Federacije koji u ukupnom BDP-u sudjeluje s 26 posto.

Premijer Račan istaknuo je zajedničko rješavanje pitanja Željezare Sisak kao uspješan primjer dobrog utjecaja ruskog gospodarstva u Hrvatskoj.

Nakon premijera Račana rusku je delegaciju primio i potpredsjednik Vlade RH Slavko Linić, a nakon tog sastanka potpisan je i Sporazum o gospodarskoj i znanstveno-tehničkoj suradnji u području poljoprivrede i šumarstva.

Tijekom večer rusko bi izaslanstvo trebao primiti i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara