PREMIJER RAČAN SASTAO SE MINISTROM VANJSKIH POSLOVA LITVE

Ivica Račan, predsjednik Vlade RH, sastao se u srijedu s Antanasom Valionisom, ministrom vanjskih poslova Litve, priopćeno je iz Ureda Vlade za odnose s javnošću.

Premijer Račan upoznao je ministra Valionisa s aktualnom političkom situacijom u Hrvatskoj te sa zadacima s kojima se susreće hrvatska Vlada u svakodnevnom radu. Pritom je, kako je priopćeno, osobito istaknuo postignute rezultate u političko-ekonomskoj stabilizaciji zemlje za što je bilo potrebno smanjiti troškove i kontrolirati rast plaća. Također, premijer Račan naglasio je važnost reformske politike koju vlada nastavlja provoditi, osvrnuvši se pritom na reformu radnog zakonodavstva koja je u tijeku.

Račan je izrazio zadovoljstvo te je uputio čestitke ministru Valionisu glede uspješnog litvanskog puta prema NATO-u i institucijama Europske unije. Premijer je obavijestio ministra o naporima koje Vlada ulaže kako bi se i hrvatsko približavanje euroatlantskim institucijama što uspješnije realiziralo. Premijer Račan najavio je skorašnje predavanje hrvatske aplikacije za članstvo u EU.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Valionis iznio je litvansko iskustvo puta u Bruxelles istaknuvši značajnu ulogu parlamenta pri adaptaciji zakona svake pojedine zemlje standardima EU. Premijer Račan pohvalio je litvanski ekološki plan za očuvanje obale te je izrazio interes kako bi se isti mogao primijeniti u našoj zemlji.

Govoreći o bilateralnim odnosima dvije zemlje, premijer Račan i ministar Valionis složili suse kako je neophodno dobre političke odnose pretočiti u iste takve na gospodarskom planu. Obojica su podržali ideju da se iniciraju susreti ministara gospodarstva kao i gospodarstvenika obje zemlje, kaže se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara