premijer račan uputio čestitku u povodu dana pomoraca

Predsjednik Vlade RH Ivica Račan uputio je čestitku hrvatskim mornarima povodom blagdana Sv. Nikole, zaštitnika pomoraca, putnika, ribara i težaka, koji se slavi kao Dan pomoraca, priopćila je danas Vlada.

U čestitki se kaže kako je more oduvijek bilo izvor prosperiteta, ugleda i kulture svih pomorskih naroda pa tako i hrvatskog.

´Kroz povijest su hrabri pomorci otkrivali nove i nepoznate svjetove i na taj način trajno obogatili čovječanstvo. Hrvatska se može pohvaliti višestoljetnom pomorskom tradicijom. Poznato je kako su naši pomorci plovili i oplovili svijet i pod hrvatskom i pod stranom zastavom´, stoji u čestitki.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Račan ističe kako su hrvatski pomorci koji plove diljem svijeta na domaćim i stranim brodovima nadaleko poznati kao dobri i odvažni, te da se visoko cijene njihova znanja i stručnost.

U ime Vlade RH i u svoje osobno, svim hrvatskim pomorcima čestitam blagdan Sv. Nikole, zaštitnika pomoraca i ribara i Dan pomoraca. Želim Vam mirno more, dobro poslovanje i skladan obiteljski život, stoji u čestitki premijera Račana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara