Premijer Sanader doputovao u Rim

PREDSJEDNIK hrvatske vlade Ivo Sanader doputovao je u srijedu poslijepodne na početku svoje prve vanjskopolitičke turneje u službeni posjet Vatikanu, gdje će ga u četvrtak u audijenciju primiti papa Ivan Pavao II.

Hrvatsko izaslanstvo, u kojem se nalaze i ministar vanjskih poslova Miomir Žužul i ministar kulture i predsjednik Vladine Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Božo Biškupić, u četvrtak će, nakon audijencije kod Svetog Oca, razgovarati i s državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Angelom Sodanom i tajnikom za odnose s državama mons. Giovannijem Lajolom.

Sastanak Sanadera sa Svetim Ocem ocjenjuje se u hrvatskim diplomatskim krugovima, još je jedna potvrda dobrih odnosa Hrvatske i Vatikana.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatikan, jedna od prvih država koja je priznala nezavisnost Hrvatske, zadovoljan je odnosima sa Zagrebom i stanjem vjerskih sloboda u Hrvatskoj, ističe se u hrvatskim diplomatskim krugovima.

Sveta Stolica također čvrsto podupire nastojanje Hrvatske da se priključi EU-u i NATO-u.

Sanader i Žužul svoju će vanjsko-političku turneju nastaviti u petak i subotu u Berlinu, a potom u Bruxellesu. Za kraj siječnja najavljeni su i sastanci Sanadera i Žužula s talijanskim premijerom Silvijem Berlusconijem i austrijskim kancelarom Wofgangom Schuesselom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara