PREMIJER SANADER OD 20. DO 27. RUJNA U SJEDINJENIM DRŽAVAMA

Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader boravit će od 20. do 27. rujna u Sjedinjenim Državama gdje će sudjelovati na godišnjem zasjedanju Opće skupštine UNa u New Yorku, susreti se s čelnicima triju židovskih udruga, te sudjelovati na 110. obljetnici Hrvatske bratske zajednice u Pittsburghu.Hrvatski premijer će u ponedjeljak 20. rujna, prvog dana svog boravka u SAD-u, dobiti počasni doktorat sveučlilišta Philadelphia, a utorak i srijedu sudjelovat će na godišnjem zasjedanju Opće skupštine UN-a, gdje će, između ostaloga, pratiti govor glavnog tajnika UN-a Kofija Annana.

Na marginama Opće skupštine Sanader bi trebao imati i niz bilateralnih susreta, među ostalima s predsjednikom SCG Svetozarom Marovićem, albanskim premijerom Fatosom Nanom te predsjednikom Švicarske konfederacije Josephom Deissom.

Predsjednik Vlade sastat će se u New Yorku i s predstavnicima židovskih udruga B'nai B'rith, American Jewish Committee i Anti-Defamation League.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sanader će u srijedu predvečer po američkom vremenu održati govor pred Općom skupštinom UN-a.

Tijekom svog boravka u SAD-u, hrvatski će premijer na poznatom američkom sveučilištu Harvard održati govor na temu "Hrvatska u novom tisućljeću - prema članstvu u EU i NATO-u".

Sanader će u nedjelju 26. rujna sudjelovati na proslavi 110. obljetnice Hrvatske bratske zajednice u Pittsburghu i biti nazočan na misi koju će u katedrali svetog Pavla predvoditi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Hrvatski će premijer posljednjeg dana svog boravka u SAD-u u posjetiti pitsburško sveučilište Duquesne gdje će dobiti priznanje tog sveučilišta i održati govor.

(Hina) xnab ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara