Premijer Sanader otvorio obnovljeni hotel "Osijek"

Predsjednik Vlade Ivo Sanader otvorio je danas u Osijeku obnovljeni privatni hotel "Osijek", pri čemu je istaknuo da su poduzetnici koji stvaraju novu vrijednost i otvaraju radna mjesta dobrodošli Hrvatskoj, ali da je, nažalost, još na njima višegodišnja stigma da su na rubu zakona, čemu je pridonijela i privatizacija, što treba mijenjati.

Hotel "Osijek" vlasništvo je osječkoga poduzetnika Mate Škoje.

Otvarajući hotel, premijer je rekao da poduzetnici nisu lopovi, nego ljudi koji stvarajući novu vrijednost i ulaze u velike rizike.

"Došao sam danas u Osijek otvoriti prekrasno obnovljen hotel jer je tu uloženo i znanje i gospodarstvo, o čemu sam se osvjedočio i tijekom prijepodnevnog boravka na osječkom Sveučilištu", rekao je predsjednik Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Istaknuo je da je taj hotel simbol novog početka Osijeka, grada koji je, kao i cijela Osječko-baranjska županija, pretrpio velika stradanja u Domovinskom ratu.

"Posebno mi je drago što večeras ovdje u Osijeku mogu objaviti da je prvi put nakon pet godina nezaposlenost smanjena ispod 300.000", rekao je premijer Sanader. U njegovoj pratnji bili su ministri prometa, mora i turizma Božidar Kalmeta, obrane Berislav Rončević, znanosti i obrazovanja Dragan Primorac i financija Ivan Šuker.

U obnovu hotela "Osijek", izgrađenog godine 1977., uloženo je 8,5 milijuna eura. Hotel je suvremeno opremljen, ima 140 soba i 260 postelja i u kategoriji je s četiri zvjezdice. Iznimno je važan za turizam Osijeka i regije, a obnova je završena za 319 dana.

(Hina) xvs ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara