Premijer Sanader otvorio skup psihologa

PREDSJEDNIK Vlade Ivo Sanader, otvarajući danas u Opatiji skup hrvatskih psihologa, istaknuo je kako je njihova pomoć bila izuzetno važna tijekom Domovinskog rata.

Psiholozi su tada znatno smanjili stupanj stradavanja i posljedice ratnih zbivanja, dodao je premijer na 12. godišnjoj konferenciji pod nazivom "Psiholog i zajednica", koja je okupila oko 350 sudionika.

Usporedio je djelovanje psihologa s radom, kako je naveo, dobre Vlade koja radi u službi građana i brine se o njima.

Premijer je ustvrdio da je potrebno uspostaviti partnerski odnos između različitih znanstvenih disciplina, nevladinih udruga, Vlade, vjerskih organizacija i drugih kako bi se kvalitetno moglo odgovarati na pitanja kao što su kako živjeti ili kako sudjelovati u radu zajednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naveo je da su tranzicijske promjene utjecale na povećanje nasilja, potrebu za psihosocijalnom prilagodbom pojedinca, da su nastali problemi vezani uz stariju populaciju, branitelje i školsku djecu, te da je zadaća psihologa rješavanje tih problema.

Sanader je poručio psiholozima da će Vlada poduprijeti svaku buduću aktivnost njihove udruge.

Organizator je konferencije Društvo psihologa Primorsko-goranske županije.

Kako je tema "Psiholog i zajednica", a to područje podrazumijeva interdisciplinarni pristup, na konferenciji će izlagati znanstvenici i stručnjaci iz različitih znanstvenih područja. Bit će održano nekoliko okruglih stolova i simpozija o aktualnim temama psihologije te radionica. Rad konferencije bit će podijeljen u sekcije opće psihologije, zdravstvene i kliničke psihologije, školske psihologije, razvojne psihologije, vojne psihologije i forenzične psihologije.

U sklopu trodnevnog skupa bit će održana i godišnja skupština Hrvatskog psihološkog društva.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara