Premijer Sanader posjetio Umag, gdje će dočekati Novu godinu

PREDSJEDNIK hrvatske Vlade dr. Ivo Sanader koji danas na Silvestrovo boravi u Istarskoj županiji, susreo se u Umagu s predstavnicima 15 talijanskih zajednica Bujštine, a nazočni su bili i saborski zastupnik Talijanske nacionalne zajednice Furio Radin te istarski župan Ivan Jakovčić.

Premijer Sanader ocijenio je da će, za razliku od prethodne, "ova Vlada puno odlučnije kročiti prema Europskoj uniji i članstvu u NATO savezu", najavivši da će o tim prioritetima već 12. siječnja razgovarati s predsjednikom Europske komisije Romanom Prodijem.

"Ova vlada je vlada svih građana za koju manjine predstavljaju bogatstvo, a ne problem", rekao je Sanader.

Govoreći o prioritetima na unutarnjem planu, on je istaknuo podizanje životnog standarda, kupovne moći i zaposlenosti, a na vanjskom unaprjeđenje odnosa sa susjednim državama Srbijom i Crnom Gorom, BiH, a posebno sa Slovenijom i to, kako je rekao, po uzoru na dobrosusjedske odnose ostvarene do sada s Italijom i Mađarskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Premijer Sanader najavio je ujedno i skorašnji posjet Berlinu te Vatikanu i Rimu, gdje će posebice razgovarati s talijanskim kolegom Silvijom Berlusconijem, a na tragu činjenice da je, kako je kazao, "Jadran more koje spaja ove dvije države".

Boravak u Istri i Umagu premijer Ivo Sanader, u društvu predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa te saborskog zastupnika Nevena Jurice, započeo je razgovorom s istarskim županom Ivanom Jakovčićem koji ga je upoznao s ključnim istarskim razvojnim projektima poput Istarskog ipsilona, plinofikacije, Brijuni rivijere, nove županijske bolnice te Istarskog sveučilišta.

Predsjednik Vlade je u izjavi za novinare iskazao zadovoljstvo ambicioznim istarskim projektima i potvrdio odlučnost nove Vlade da ih podupre, kao što je to već učinio ministar zdravstva dr. Andrija Hebrang potporom projektu Opće bolnice u Puli.

"Istra je po mnogočemu primjer ostalim hrvatskim županijama, a ja kao Dalmatinac imam posebno razumijevanje za istarske specifičnosti, a kvaliteta istarskih programa uklapa se u razvojne koncepcije nove Vlade", zaključio je premijer Sanader, najavivši da će o svemu detaljnije sa županom Jakovčićem razgovarati sredinom siječnja u Zagrebu.

Prije odlaska na doček Nove godine u umaški hotel "Koralj" premijer Sanader posjetio je i poznati vinski podrum "Orto nero" u Brtonigli.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara