Premijer Sanader posjetio Zaprešić

Predsjednik hrvatske vlade Ivo Sanader posjetio je danas Zaprešić gdje je u tijeku priredba Dani grada Zaprešića te otvorio novo golf vježabalište u sklopu kompleksa Novi Dvoribivšeg dvorca Bana Jelačića.

Također je, u povodu 203. obljetnice rođenja bana Josipa Jelačića položio vijenac na grobnicu obitelji Jelačić, koja se nalazi u sklopu Novih dvora.

Položivši vijenac na Jelačićev grob premijer Sanader podsjetio je na važnost bana Jelačića tijekom hrvatske povjesti, napomenuvši kako su ga u hrvatskoj povjesti i društvu razni režimi slavili ili pak uklanjali njegove spomenike.

Naglasio je kako je ban Jelačić imao u svoje vrijeme dvije velike ideje, a to su hrvatska teritorijalna cjelovitost i njeno uključenje u tadašnju Europu, te je bio i Hrvat i europljanin.

Za današnju Europsku uniju, čiji član želi postati i Hrvatska, Sanader je rekao da je "klub najnaprednijih zemalja svijeta" i da je i Hrvatskoj ondje mjesto.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Europu ulazimo ne da bi izgubili nacionalni suverenitet već da bismo ga sačuvali", rekao je Sanader, dodavši kako se prije 10 godina nije moglo ni zamisliti da će nekad vodeće članice istočnog bloka postati punopravne članice EU-a.

Premijer je potom otvorio i novo golf vježbalište u sklopu kompleksa Novi Dvori, od 4,5 hektara koje je izgradio grad Zaprešić, davši potporu otvaranju takvih objekata u Hrvatskoj.

Ocijenio je da turistička zemlja poput nas u Europi mora imati golf igralište te je istaknuo da će Vlada koliko može dati potporu za otvaranje pravog golf terena u Zaprešiću ali i diljem Hrvatske.

(Hina) xaš ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara