Premijer Sanader u Makedoniji

PREDSJEDNIK Vlade Republike Hrvatske Ivo Sanader sa izaslanstvom u kome se nalaze ministri vanjskih poslova i gospodarstva Miomir Žužul i Branko Vukelić, danas počinje dvodnevni službeni posjet Republici Makedoniji.

Tijekom boravka u Makedoniji hrvatski premijer razgovarat će sa predsjednikom Makedonije Brankom Crvenkovskim, predsjednikom parlamenta Ljupčom Jordanovskim i predsjednikom makedonske Vlade Harijem Kostovim. U Vladi Makedonije u nazočnosti oba premijera ministri vanjskih poslova dviju država Ilinka Mitreva i Miomir Žužul potpisat će Ugovor o suradnji između Republike Makedonije i Republike Hrvatske u okviru približavanja i pristupanja u EU. To će biti i glavna tema razgovora premijera Sanadera sa makedonskim državnim vrhom, a ministar gospodarstva Branko Vukelić u Privrednoj komori Makedonije razgovarat će s makedonskim kolegom Stevčom Jakimovskim o povećanju gospodarske suradnje između dvije zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Danas poslijepodne hrvatski premijer će položiti vijenac na grob Goce Delčeva, a susrest će se i sa predstavnicima zajednice Hrvata u Republici Makedoniji.

(Hina) xmdam ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara