PREMIJER SANADER U PETAK NA SASTANKU PREDSJEDNIKA VLADA KVADRILATERALE

Hrvatski premijer Ivo Sanader sudjelovat će u petak na sastanku predsjednika vlada zemalja Kvadrilaterale (Italija, Mađarska, Slovenija, Hrvatska) u Brdu kod Kranja u Sloveniji, priopćeno je iz Vlade u četvrtak.

Premijeri četiriju zemalja uglavnom će raspravljati o budućim načinima gospodarske suradnje te o ulozi zemalja članica Kvadrilaterale u pogledu proširenja Europske unije i NATO-a u predstojećim mjesecima, navodi se u priopćenju.

Kako se najavljuje iz Banskih dvora, u sklopu sudjelovanja na sastanku Kvadrilaterale premijer Sanader imat će bilateralne susrete sa svim trima premijerima - mađarskim Peterom Medgyessyjem, talijanskim Silviom Berlusconijem i slovenskim Antonom Ropom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ovom potonjem susretu u Sloveniji se pridaje velika pažnja s obzirom na nove tonove koji su se u odnosima Ljubljane i Zagreba pojavili nakon nedavnog susreta Sanadera sa slovenskim predsjednikom Janezom Drnovšekom, te sastanka ministara vanjskih poslova Dimitrija Rupela i Miomira Žužula. U isto vrijeme, slovenski mediji navode kako je riječ o multilateralnom sastanku, te od prvog susreta dvaju premijera ne treba očekivati previše. Sastanak Ropa i Sanadera na Brdu kod Kranja bit će, navodi agencija STA, prilika za razgovor o otvorenim pitanjima, među kojima i o granici na moru i o ekološko-ribolovnoj zoni. Sanader će pitanje proglašene ekološko-ribolovne zone teško moći izbjeći u prilikom bilateralnog susreta s talijanskim premijerom Berlusconijem, ocjena je slovenske agencije.

O rezultatima sastanka premijeri će govoriti na zajedničkoj konferenciji za tisak u ranim popodnevnim satima, a nakon bilateralnih susreta predviđene su izjave za javnost.

(Hina) pp/dj br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara