Premijer Sanader u posjetu Ohridu

HRVATSKI premijer Ivo Sanader boravi u utorak, tijekom neslužbenog dijela posjeta Makedoniji, u Ohridu, gdje je zajedno sa suradnicima posjetio kulturnopovijesne spomenike grada.

Zajedno sa svojim domaćinom, makedonskim premijerom Harijem Kostovim, Sanader će posjetiti i manastir Sveti Naum, koji se nalazi na drugoj strani jezera.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski premijer razgovarao je se u ponedjeljak, tijekom službenog dijela posjeta, s visokim makedonskim dužnosnicima, premijerom Harijem Kostovim, predsjednikom parlamenta Ljupčom Jordanovskim te s makedonskim predsjednikom Brankom Crvenkovskim. U razgovorima s makedonskim dužnosnicima istaknuta je visoka razina ukupne suradnje između dviju zemalja i izražena želja za daljnim jačanjem odnosa, posebice kada je riječ o suradnji na putu ka euroatlanskim integracijama. Ministri vanjskih poslova Miomir Žužul i Ilinka Miteva potpisali su s tim u vezi i Ugovor o suradnji dviju zemalja u okviru približavanja i pristupanja u Europsku uniju.
Premijer Sanader sudjelovao je, zajedno s makedonskim premijerom, i u radu hrvatsko-makedonskog gospodarskog foruma, na kojemu su s hrvatske strane sudjelovali predstavnici 20-tak hrvatskih poduzeća.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara