Premijer Sanader upisao se u knjigu žalosti za papu Ivana Pavla II.

ZAGREB, 5. travnja (Hina) Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Ivo Sanader upisao se jutros u Apostolskoj nuncijaturi u Knjigu žalosti u povodu smrti Svetog Oca. Predsjednika Sanadera u nuncijaturi je dočekao apostolski nuncij Franciso Javier Lozano. L

Okupljenim novinarima predsjednik Sanader je rekao da je u knjigu žalosti upisao da je Sveti Otac bio velikan našega doba, mirotvorac koji se borio za trajne ljudske vrijednosti slobodu mir i jednakopravnost, ali i da je bio prvi čovjek koji je hrvatskom narodu puno pomogao u presudnim trenucima kad je to bilo najvažnije, u trenucima borbe za samostalnu, slobodnu i nezavisnu državu.

Hrvatski narod će mu ostati trajno zahvalan, nosit ćemo ga u našim mislima i molitvama jer je bio čovjek i vjeran prijatelj koji je promicao prave vrijednosti što će nam uvijek ostati poticaj i motivacija, izjavio je Sanader.

Odnos Svetog Otaca prema Hrvatskoj bio je poseban, ali isto tako vatikanska diplomacija bila je jedna od prvih koja je podržala pravo hrvatskog naroda na slobodu i na samoopredjeljenje. U priznavanju Hrvatske Vatikan je učinio iznimku, izjavio je predsjednik Vlade Ivo Sanader.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U knjigu žalosti premijer Sanader je upisao i da će mu kao predsjedniku Vlade RH ostati u živom sjećanju susreti sa Svetim Ocem, posebno onaj zadnji 22. veljače 2005. kad je primivši ga teško bolestan, još jednom iskazao svoju ljubav prema Hrvatskoj i hrvatskom narodu.

Nakon premijera Sanadera u Knjigu žalosti upisao se i ministar obrane Berislav Rončević

(Hina) xatod ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara