Premijerka ništa ne zna, glavno da njeni tjelohranitelji guraju novinare!

Premijerka ništa ne zna, glavno da njeni tjelohranitelji guraju novinare!

Tekst: Dragan Miljuš/ I.Kri.
Foto: Joško Ponoš, Jadran Babić / Cropix

ZA VRIJEME boravka u Splitu premijerka Jadranka Kosor stala je pred novinare dvaput. U Brodosplitu je novinari, osim o brodogradnji, ništa nisu smjeli pitati, a tako je bilo i koji sat kasnije u hotelu Park, nakon susreta s Blankom Vlašić.

Blanka uzor premijerki Kosor

Nasmiješena premijerka Kosor kazala je tek da joj je Blanka uzor i kad joj je teško, samo pomisli na nju kako svaki put stavlja letvicu sve više... Htjeli su novinari još ponešto priupitati predsjednicu Vlade, no bez uspjeha. Žurimo, nema više vremena, svako obrazloženje bilo je dovoljno dobro, samo da se ništa ne pita.

Kosorica vremena za "sedmu silu" nije imala, ali je zato odvojila nekoliko minuta da se ispozdravlja s personalom hotela. Puno su konkretniji bili njezini tjelohranitelji, koji su maliciozno gurali novinare premda za to nije bilo nikakve potrebe. Znaju oni što je njihov posao, pitanje je samo zna li Jadranka njen. Čini se baš i da ne. Jer hrabrosti danas u Splitu da se suoči s konkretnim pitanjima o budućnosti zemlje koju vodi - nije imala! Sramota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tjelohranitelj fotoreporterku Novog lista srušio na pod

U tom je naguravanju najgore prošla novinarka Novog lista Sanja Vukčević koju su tjelohranitelji srušili na pod. "Svi novinari prošli su rigoroznu kontrolu, kako osobnu, tako i opreme. U tom trenutku pokušavala sam zaobići pripadnika osiguranja i fotoaparatom snimiti trenutak kada se Kosor rukuje sa škveranima", kazala je Novom listu Vukčević te dodala da joj je jasno da zaštitari moraju biti oprezni, ali smatra i kako je ovakvo ponašanje nedopustivo.

Zbog ovog incidenta u brodogradilištu s priopćenjem se javio i Odjel za odnose s javnošću MUP-a. "U povodu incidenta koji se dogodio danas u Splitu između novinarke Novog lista i djelatnika Uprave za posebne poslove sigurnosti Ministarstva unutarnjih poslova ističemo kako će sve okolnosti tog događaja biti detaljno provjerene te kako će se obaviti razgovori sa sudionicima i svjedocima spomenutog incidenta. Ukoliko se utvrdi da je došlo do propusta u primjeni policijskih ovlasti, bit će poduzete odgovarajuće stegovne mjere", stoji u priopćenju načelnika Krunoslava Borovca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara