premijerno izvedena predstava "marat sade"

Predstava "Marat Sade", autora Petera Weissa i u režiji Lenke Udovički, premijerno je večeras izvedena u tvrđavi na Malom Brijunu.

Nakon kralja Leara i Medee, Marat Sade, ili punim nazivom "Jean-Paul Marat, njegov progon i umorstvo kako ga predstavlja glumačka družina Zavoda u Charentonu pod vodstvom De Sadea", treća je predstava nastala u produkciji Ulyssis teatra na Brijunima.

Radnja jednog od najpoznatijih djela čuvenog njemačkog slikara, dramaturga i scenarista Petera Weissa smještena je u umobolnicu Charenton u Francuskoj koncem 18. stoljeća, odnosno u vrijeme Francuske revolucije. Tom je dramom Weiss na neobičan način opisao rađanje parlamentarne demokracije.

U glavnim ulogama nastupili su Zlatko Vitez kao Markiz de Sade i Rade Šerbedžija kao Jean-Paul Marat. U predstavi igraju i Dubravka Miletić, Katarina Bistrović Darvaš, Darko Rundek, Aleksandar Cvjetković, Lucija Šerbedžija, Jasna Bilušić i drugi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Značajnu ulogu u drami "Marat Sade" ima glazba koju je kao i za dvije prethodne predstave Ulyssis teatra skladao Britanac Nigel Osborne. Uz njegovu glazbenu matricu doživljaj su sa živim nastupom upotpunili članovi mostarske Simfoniete. Dramaturg predstave je Vjeran Zuppa, a scenograf Zlatko Kauzlarić Atač.

Premijerna izvedba na rasporedu je i večeras, 17. kolovoza, a predstava će se na Malom Brijunu igrati još od 19. do 25. kolovoza.

(Hina) mpav vl

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara