Preminula tri člana posade norveškog broda koji se prevrnuo, za petoricom se još traga

ŠANSE za spašavanje pet nestalih članova posade s norveškog servisnog broda za naftne platforme Bourbon Dolphin, koji se s 15 članova posade u četvrtak oko 16 sati po srednjeeuropskom vremenu prevrnuo i ostao na površini oceana u blizini naftne bušotine Transocean Rather, oko 75 nautičkih milja zapadno od škotskog otočja Shetland, vrlo su male s obzirom na niske temperatute, objavila je tamošnja obalna straža.

Vjeruje se da su petorica nesretnih mornara ostali zarobljeni unutar broda Bourbon Dolphina. Svih 15 članova posade bili su Norvežani, a deset njih spašeno je nakon nesreće. Tri člana posade preminula su nekoliko sati nakon izvlačenja iz vode, dok se preostalih sedam nalazi u bolnici. Stručnjaci kažu kako je iznimno niska temperatura vode "ukrala" preživjelima par sati života. Kako je kazao direktor brodske tvrtke Bourbon Offshore Norway, Trond Myklebust, za nestalima se i dalje traga.

Iako uzrok nesreće isprva nije bio poznat, kasnije je objavljeno kako se servisni brod za naftne platforme Bourbon Dolphin prevrnuo zbog jakog vjetra.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara