Preminula tri člana posade norveškog broda koji se prevrnuo, za petoricom se još traga

ŠANSE za spašavanje pet nestalih članova posade s norveškog servisnog broda za naftne platforme Bourbon Dolphin, koji se s 15 članova posade u četvrtak oko 16 sati po srednjeeuropskom vremenu prevrnuo i ostao na površini oceana u blizini naftne bušotine Transocean Rather, oko 75 nautičkih milja zapadno od škotskog otočja Shetland, vrlo su male s obzirom na niske temperatute, objavila je tamošnja obalna straža.

Vjeruje se da su petorica nesretnih mornara ostali zarobljeni unutar broda Bourbon Dolphina. Svih 15 članova posade bili su Norvežani, a deset njih spašeno je nakon nesreće. Tri člana posade preminula su nekoliko sati nakon izvlačenja iz vode, dok se preostalih sedam nalazi u bolnici. Stručnjaci kažu kako je iznimno niska temperatura vode "ukrala" preživjelima par sati života. Kako je kazao direktor brodske tvrtke Bourbon Offshore Norway, Trond Myklebust, za nestalima se i dalje traga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako uzrok nesreće isprva nije bio poznat, kasnije je objavljeno kako se servisni brod za naftne platforme Bourbon Dolphin prevrnuo zbog jakog vjetra.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara