Preminuo Joseph Wiseman, poznat kao prvi Bondov negativac Dr. No

Preminuo Joseph Wiseman, poznat kao prvi Bondov negativac Dr. No

Tekst: N.Š.
Foto: Washington Post


GLUMAC Joseph Wiseman koji je zapamćen po ulozi vjerojatno najpoznatijeg negativca serijala o Jamesu Bondu, zlog doktora Noa, umro je u svojoj 91. godini.

Kanadski glumac bio je slabijeg zdravlja posljednjih nekoliko godina, a umro je u svom domu na Manhattanu, objavila je njegova kćer Martha graham Wiseman.

Joseph Wiseman bio je filmski i kazališni glumac, a osim slavne uloge doktora Noa u istoimenom filmu iz serijala o Jamesu Bondu, zapamćen je i po ulogama u filmovima "Detective Story" iz 1951. godine i "The Unforgiven" iz 1960. godine. Gostovao je i u televizijskim serijama "Law & Order", "The Streets of San Francisco," "The Twilight Zone" i "The Untouchables".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U filmu doktor No, uz njega je debitirao Sean Connery u ulozi Jamesa Bonda koja ga je kasnije proslavila kao i glumicu Ursulu Andress.

Wiseman je rođen u Montrealu 1918. godine, ali je preselio u SAD sa svojim roditeljima još kao dječak. Počeo je glumiti vrlo mlad i to na Broadwayu te se proslavio u predstavama "Joan of Lorraine", "Antony and Cleopatra", "Detective Story" i "Judgment at Nuremberg". "Želio je da ga se pamti po njegovim kazališnim ulogama", rekla je kćer preminulog glumca Martha Graham Wiseman.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara