Preminuo Krešimir Blažević, frontmen grupe Animatori

KREŠIMIR BLAŽEVIĆ, frontmen benda Animatori, preminuo je u 49. godini života. Uzrok smrti je, kako doznajemo od njegove supruge, srčani udar.

Poznat i kao "hrvatski Elvis Costello", Blažević je rođen 1958. u Slavonskom Brodu gdje je završio realnu gimnaziju i osnovnu glazbenu školu za violinu i gitaru. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je etnologiju i komparativnu književnost. Radio je sve što se u glazbi može raditi. Od 1982. intenzivno se bavi glazbom kada je osnovao vlastitu grupu Animatori te u njoj bio skladatelj, tekstopisac, pjevač i gitarist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1989. bio je glazbeni urednik i organizator programa u Glazbenom klubu Kulušić, te glazbeni producent. 1991. radio je kao urednik publishinga u Croatia Recordsu.

Objavio je zbirku poezije i jedne i druge i knjigu pripovijedaka Sam u koloni. Pisao je glazbene kritike u časopisima Vijenac, Kana i Cantus. Član je Hrvatskog društva skladatelja, Hrvatske glazbene unije, čiji je jedan od osnivača, a njegova kratka biografija nalazi se i u izdanju Sveučilišta Cambridge Who is Who in Popular Music. 2001. zajedno s Brankom Bogunovićem Pifom snimio je album "Julija je bacila svoj krevet kroz prozor." Autor je prve domaće rock autobiografije naziva "Ostat ću mlad".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara